KARATE SENIOREN

Karate is een dynamische vechtsport, die is ontstaan in Japan. De nadruk ligt vooral op het gebruik van stoot-trap en afweertechnieken. Het kent drie aspecten; karate als lichaamsontwikkeling, karate als zelfverdediging en als wedstrijdsport. Het laatste onderdeel is het meest bekende van karate: het zogenaamde sparren. Kime Sports heeft een lange historie binnen het Nederlandse wedstrijdkarate. Nationaal en internationaal zijn vele kampioenen voortgebracht op gebied van kumite en kata. Binnen het sportinstituut bevindt zich een grote ervaring in professionele begeleiding. Karate kent een gradueringsysteem. De eisen van het graduering- of bandensysteem zijn vastgelegd door de Karate-do Bond Nederland. Tweemaal per jaar vinden de examens plaats. Vanaf zwarte band wordt het examen landelijk afgenomen door bondsexaminatoren.

Dag Tijd
Dinsdag 20.30-22.00 uur
Vrijdag 19.00-20.15 uur
Zaterdag 10.30-12.30 uur

KARATE JEUGD

Karate is een zelfverdedigingssport en is afkomstig uit Japan. Het is gebaseerd op aanval- en verdedigingstechnieken. Als grondlegger jeugdkarate in Nederland (1981) heeft Kime Sports zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een autoriteit op dit gebied.

Het jeugdkarate heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en is uitgegroeid tot een gevestigde zelfverdedigingssport. Op een pedagogisch verantwoorde wijze wordt de kinderen technieken aangeleerd waarbij de ontwikkeling van de motoriek en het aanscherpen van de concentratie worden bevorderd. Door specifieke trainingen wordt de conditie verbeterd en krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen.Binnen het jeugdkarate kent men een gradueringsysteem van (gekleurde) slippen en banden. Tweemaal per jaar vinden de examens plaats.

Dag Tijd Soort
Maandag 16:30 – 17:30 uur 8 t/m 12 jaar
Dinsdag 18:00 – 19:00 uur Wedstrijdtraining
Donderdag 17:00 – 18:00 uur 11 t/m 14 jaar
Vrijdag 16:00-17:00 uur 6 t/m 10 jaar
Karate Kime Sports
kime_sports_hellevoetsluis
Karate Kime Sports